Статии от: Анелия Перчева

Инж. Иван Гецов: За 3 години инвестирахме 100 млн. лева във ВМЗ

Оръжейницата изнася продукция за държави от 4 континента, казва изпълнителният й директор - Инж. Гецов, какво е финансовото състояние на ВМЗ-Сопот, в момента? - Като се имат предвид условията, в които работим - стагнация на световния пазар, водеща до намалени поръчки, редуцирани в своя обем, считам,

Пловдив ще е домакин на 500 културни събития през 2019-а

Близо 500 събития ще се проведат в Пловдив догодина, когато той ще е европейска столица на културата. Това стана ясно при представянето на основните акценти от програмата на града за 2019-а на тържествена церемония в драматичния театър. "Всичко ще се случва под тепетата, мястото, където ще сме заедно",

Цветанов: Ако бъдем разединени, ставаме по-слаби като нация и държава (Снимки)

Ако бъдем разединени, ако едната страна се противопостави на другата, това означава, че ставаме много по-слаби като нация и като държава. Съединението не трябва да го възприемаме само като съединение на тези, които спорят днес в обществено-политичесикя живот, Съединението трябва да бъде послание към семейството на първо място.

Цветанов и Караянчева на молебена в Пловдив, гражданите малко (Снимки)

Шефът на парламента Цвета Караянчева и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов присъстват на тържествения молебен в църквата Св. Богородица в Пловдив по случай 133 г. от Съединението и празника на града.  В храма са и кметът Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров, депутати и цялата местна власт.

7 събития, които си струва да видите в Пловдив на 6 септември

Градът, който даде на България Съединението, стяга мащабни прояви Елате в Пловдив да празнувате!” Под този девиз са тържествата т.г. за Съединението, които съвпадат с празника на града. Концерти, възстановки, шествия, маратон, изложби и впечатляваща заря включва програмата. Всяка година в началото на септември става особено актуален девизът

Тотев: Пловдив носи духа на Съединението, хората в него живеят в мир от хилядолетия

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев направи обръщение към пловдивчани послучай 6 септември - празника на Съединението и на града. Ето и пълния текст: Уважаеми госпожи и господа, Скъпи съграждани, Преди 133 години нашите предци повярваха в силите си и с оръжие и смелост обединиха голяма част от духовните и исторически български територии.

55-годишен пипна западнонилска треска след екскурзия до Истанбул

55-годишен от пловдивското село Труд е настанен в университетската болница "Св. Георги" със западнонилска треска. "От 2 до 5 август е бил на частна екскурзия в Истанбул. Няма спомен да е бил ухапван от комари. Два дни след завръщането си от Турция почувствал гадене и болки в корема, започнал да повръща, получил и стомашно разстройство",

Сложиха нов вид пешеходна пътека до пловдивско училище

Експериментална пешеходна пътека се появи на ул. „Арх. Камен Петков“ до едноименната Професионална гимназия по архитектура, строителство и геодезия. Използвана е нова технология, като първоначално върху паважа са нанесени два различни вида грунд, а отгоре са положени термопластични знаци. „Целта ни е да имаме трайно отбелязана пешеходна пътека,

Габриела Медарова: В ареста или трябваше да полудея, или да се стегна, за да продължа да живея

Разделих се с гаджето си, нямам време за ново, казва танцьорката, помляла 10 коли - Габриела, ти прекара 2 месеца и 15 дни в ареста. Как ти се отрази престоят там? - В първите 5 дни ми бе много трудно. Не знаех кога ще изляза. Не можех да заспивам. Бях се предала, наложи се да вземам хапчета. В ареста или трябваше да се побъркам,

Прекратиха делото срещу танцьорката, помляла 10 коли

Районният съд в Пловдив прекрати делото срещу танцьорката Габриела Медарова и го върна на прокуратурата заради допуснати съществени процесуални нарушения, ограничаващи правата й. Първото е, че досъдебното производство не е било предявено на адвоката на Габриела - Орлин Търновалийски, след приключването му.

Танцьорката, помляла 10 коли: В ареста се разхождаш в клетка 4 на 4 (Снимки)

"Само един час бе престоят на открито, докато бях 2 месеца и половина в ареста. Разхождаха ни навън в клетка с размери 4 на 4". Това зави пред журналисти 21-годишната Габриела Медарова, която се прочу, след като на 15 април т. г. помля 10 коли в Пловдив надрусана и пияна. На 11 май пък разби носа на студентка в нощен клуб в града.

Построиха 16-ата църква в Асеновград

Новият храм "Св. св. Кирил и Методий" в Асеновград вече е готов. С него православните църкви в града, наричан Българския Ерусалим,  стават 16. Заедно с параклисите в околността цифрата на храмовете стига 40. "Остава само изписването на стените и монтиране на иконостаса, който се изработва в момента от майстори в Момчиловци.

Мъж преби съпругата си в Пловдивско, защото говорила със съсед

Жител на пловдивско село нанесъл побой на съпругата си, след като я забелязал, че е разменила няколко приказки на улицата с комшия. Обвинил я, че му изневерява, и я насинил. Това съобщиха от организацията за защита на жертви, към която пострадалата се е обърнала. Правистите й помогнали да заведе дело за развод.

Безработен с 20 фирми, бил наемател на тайния тютюнев цех

Безработен на чието име се водили 20 фирми, е фигурирал по документи като наемател на нелегалния цеха за тютюн в пазарджишкото село Калугерово. Михаил Люпаров е получил 20 лв., за да подпише договора за наем на цеха. След това той е трябвало всеки месец да внася по 1200 лв. по банковата сметка на собственика на базата.

Ето го собственика на мандрата, зареждал с тютюн тайните фабрики (Снимки)

С белезници бе докаран в Пловдивския районен съд 38-годишният Георги Моллов, който е арестуван във връзка с разбитите 5 тайни фабрики за цигари. Има доказателства, че е зареждал две от тях - в Горна Оряховица и Тутракан. Прокуратурата иска за Моллов постоянно задържане. В помещение в мандрата си Моллов бил инсталирал машина за рязане на тютюн.

Слагат нов асфалт и тротоари в Крумово

Входът на Крумово ще придобие нов вид, след като там работници започнаха да асфалтират. Предвижда се да бъде положена настилка върху половин километър. Отсечката стига до центъра на селото. Едновременно ще се подменят и 1628 кв. м прилежащи тротоари. За строителни работи община "Родопи" е осигурила 172 000 лв. от бюджета си.

Арестуваха собственик на мандра, зареждал с тютюн тайните фабрики за цигари

38-годишният Г. М., който е собственик на мандра в пазарджишкото село Калугерово, е бил арестуван вчера. Той е обвинен за държане на 1700 кг безакцизен тютюн, съобщи пловдивската окръжна прокуратура. Разследващите са установили, че той е организирал в мандрата си цех, където нелегалният тютюн е бил нарязван и обработван.

Босовете на тайните тютюневи фабрики на свобода, работници и шофьори пълнят ареста (Обзор)

-  Пазят с камери и полиция запечатаните бази с нелегални цигари - Столични адвокати заменят спешно в съда служебните защитници на 9 задържани Работници и шофьори са болшинството от 19-те задържани в петте тайни фабрики за цигари в Тутракан, Горна Оряховица и Дупница, разбити на 24 срещу 25 август.

"Столипиново" се изнася на гурбет, по-малко помощи за отопление

Двойно са намалели молбите за ваучери в социалните служби Двойно по-малко молби за помощи за отопление са подадени в "Социално подпомагане" в Пловдив спрямо миналата година. До момента 2400 пловдивчани са заявили, че искат ваучери. Срокът е до 31 октомври, съобщи шефката на службата Надя Танева. Според нея броят на кандидатите е намалял,

19-имата от тайните фабрики за цигари остават в ареста, съдът заседава до полунощ

Всички 19 души, които бяха задържани във връзка с разбитите 5 тайни фабрики за цигари в Горна Оряховица, Тутракан и Дупница, остават в ареста, реши пловдивският районен съд. "Решението бе произнесено малко след полунощ в понеделник срещу вторник", заяви адвокат Красимир Елдъров, защитник на двама от обвинените за нелегалната стока.

Собствениците на две от тайните фабрики за цигари са задържани

Шефовете на две от петте тайни фабрики за цигари са задържани. Единият е Сава Шопов, който е държал базата в Горна Оряховица.  За тайната манифактура в Тутракан пък е отговаряла жена. Това се разбра в Пловдивския районен съд, където бяха доведени 19 души, свързани с предприятията. Повечето от закопчаните са работници и шофьори.

Двамата пловдивчани от тайните цигарени фабрики с по 2 луксозни коли и 2 апартамента

Не били бизнесмени, а спецове по техника 80 млн. лева инвестирани в нелегалното производство, печалбата - огромна Над 80 милиона лева са вложени в оборудването на 5-те нелегални фабрики за цигари в Тутракан, Дупница и Горна Оряховица, които бяха разбити на 24 срещу 25 август, казват разследващи в Пловдив.

Вижте задържаните от петте разбити фабрики за нелегални цигари (Снимки)

19 души, задържани от петте разбити фабрики за нелегални цигари, бяха докарани в районния съд в Пловдив. За тях прокуратурата иска постоянен арест. С белезници пристигнаха в залата и 3 жени. Едната е била собственик на тайната фабрика в Тутракан. Четири супермодерни работещи фабрики за нелегални цигари и една пред въвеждане в експлоатация са

Двама млади загинаха при челен удар край Поповица (Снимки)

Момиче на 21 г. и 25-годишният й спътник са издъхнали на място при тежка катастрофа днес край с. Поповица, съобщиха от пловдивската полиция. Жертвите са пътували с фолксваген с благоевградска регистрация. Ударили са се челно в друг автомобил с пловдивска. В болница е шофьорът на втората кола. Сигналът за трагедията е получен в 10, 40 ч.

Виненото грозде болно и малко, цената му скача

В Пловдивско има лозя, където няма да откъснат и една чепка Оскъдна и скъпа реколта от грозде. Такава е ситуацията в Пловдивско преди старта на кампанията. Стотици декари лозя са съсипани от мана заради дъждовете. Захарността не е висока. Стопаните очакват по-слаба продукция от винено грозде в сравнение с 2017-а.

Разбиха супермрежа за нелегални цигари - 5 фабрики с фитнес и датчици срещу дронове, работниците - като роби (Обзор)

Вадели по 400 000 кутии на ден Работели денонощно, цеховете са оборудвани със спални и тенис Персоналът бил превозван при пълна конспирация с ескортиращ автомобил Четири супермодерни работещи фабрики за нелегални цигари и една пред въвеждане в експлоатация са разкрити след акция на пловдивската полиция и прокуратура.

Разбиха 5 супермодерни фабрики за нелегални цигари в страната (Видео, снимки)

Четири модерни работещи фабрики за производство на нелегални цигари и една пред пускане разкриха криминалистите в страната. Единият от заводите е в Тутракан, вторият е в Горна Оряховица, а още два са разбити в Дупница. Предстоящият за отваряне нов завод е бил в Горна Оряховица. Това обявиха на извънредна пресконференция в Пловдив окръжният

50 животни изгоряха в Скутаре, 5 пожарни гасиха пламъците

50 шилета и овце са загинали в големия пожар, който избухна днес в стопанство в пловдивското село Скутаре. Изпепелена е 1200 кв. м покривна конструкция, унищожени са 4000 бали сено. Близо 3 часа пет екипа огнеборци се бориха със стихията. "Успяхме да извадим 13 бутилки с газ от една от постройките, които можеха да се възпламенят и да се получи

Най-важното

Следвайте във Viber