Седмокласниците знаят за добър по български

https://www.24chasa.bg/Article/510928 Седмокласниците знаят за добър по български Седмокласниците знаят за добър по български www.24chasa.bg
СЕРГЕЙ ИГНАТОВ

Добър е средната оценка на седмокласниците, миналата година работите им бяха за много добър.

Окончателният резултат - средно 4,39, обяви вчера министърът на образованието доц. Сергей Игнатов. Никой във ведомството обаче не отговори дали оценка е само от миниматурата или и за преразказа на легендата "Вида" на Иван Джуренов.

Бележките са добри, сега изпит държаха всички от випуска, а миналата година само мотивираните да кандидатстват в гимназия, смята министърът. Тогава средният успех бил 4,63, обясни Игнатов. Минималната разлика показвала безсмислието на частните уроци.
Двете бележки (от миниматурата и от двата модула) снощи бяха качени на сайта www.7klas.mon.bg. Седмокласниците могат да ги проверят с ЕГН и входящ номер.

За надути бележки на абитуриентите пък проверяват в Шумен."Има ли разлика с 2 и повече единици между срочни и бележки от зрелостен изпит, ще се дават писмени обяснения. При рецидив ще се налагат и наказания", каза шефът на инспектората в Шумен Добромир Добрев. В областта разлики има в 10 от 27-те училища, в които имаше матури. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Други от Животът

Последно от

Мнения

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Последно от

Последно от лого

Още от Животът

Най-важното

Следвайте във Viber